Social

#post # post paste #romani post

Studiu: Aproape 50% dintre romani tin post

Aproape jumatate dintre romanii cu varsta peste 14 ani tin post, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research. Studiul mai arata ca peste un sfert dintre romani respecta perioada integrala a postului.

Comparativ cu barbatii (40%), procentajul femeilor care reusesc sa posteasca este mult mai mare: 57%. Circa 80% dintre cei chestionati spun ca in aceasta perioada nu consuma nici bauturi alcoolice.

Cele mai des intalnite motive pentru care romanii tin post sunt credinta si normele religioase. Alte motive invocate sunt cele legate de respectarea traditiei, de un obicei in familie sau de sanatate .

Peste 80% dintre romani tin Postul Pastelui, 77 % pe cel al Craciunului, in timp ce 45% pe cel al Adormirii Maicii Domnului.

La acest studiu au participat 1.282 de persoane, cu varsta de peste 14 ani. Studiul a fost realizat in perioada 19 februarie - 4 martie 2012.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea