Social

#alaptare #mame #sistem imunitar #pneumonie #nou-nascuti #colostru

95 de copiii ar putea fi salvati in fiecare ora daca ar fi alaptati imediat dupa nastere

Aproape 100 de nou-nascuti ar putea fi salvati in fiecare ora in intreaga lume daca proaspetele mamici ar alapta imediat dupa nastere, se arata in raportul "Supermancare pentru bebelusi" realizat de organizatia "Salvati Copiii International".

Studiul arata ca daca nou-nascutii ar primi colostru (primul lapte matern) in primele 60 de minute de viata, sistemul lor imunitar ar fi stimulat rapid, iar sansele de supravietuire s-ar tripla. Mai mult decat atat, daca mamele ar continua alaptarea in urmatoarele sase luni, ar fi cu pana la 15 ori mai putin probabil ca un copil dintr-o tara in curs de dezvoltare sa moara din cauza unor boli precum diaree sau pneumonie.

Raportul organizatiei arata ca exista patru piedici in promovarea acestor beneficii. Pe aceasta lista figureaza lipsa educatiei si a unor demersuri permanente de informare in privinta alaptarii, lipsa unei legislatii care sa protejeze mama, lipsa asistentilor sociali si a moaselor in tarile in curs de dezvoltare.

De asemenea, o piedica este ideea gresita indusa de anumite companii, care sustin ca cea mai buna alimentatie pentru nou-nascuti este laptele praf.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea