Social

#administrare medicamente #consult medical #medicamente copii

Studiu: 60% dintre parinti administreaza medicamente copiilor fara a consulta un doctor

Peste jumatate dintre romani isi trateaza copiii fara a consulta un medic, se arata intr-un studiu prezentat miercuri de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si Ministerul Sanatatii.

Studiul indica faptul ca 60% dintre parinti administreaza copiilor medicamente pentru febra, tuse, nas infundat, dureri de gat sau de cap, fara sa mearga in prealabil la doctor. Acest lucru duce la agravarea bolii si la intoxicarea copiilor.

Statistica indica faptul 35% dintre copii au primit antibiotice fara sa fie consultati de un cadru medical. 41% dintre copii au primit medicamente preventiv, in vederea intaririi sistemului imunitar, in special analgezice, vitamine, antitusive si antipiretice.

Atunci cand isi trateaza copii fara un consult de specialitate, romanii se bazeaza, in special, pe experienta anterioara, pe baza informatiilor de la prieteni, farmacisti sau pur si simplu de pe Internet.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea