Social

#persoane asimptomatice #studiu coronavirus #coronavirus

STUDIU! 30% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus nu au avut simptome

Un studiu ingrijorator arata ca aproximativ 30% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus sunt asimptomatice. Acestea nu au niciun simptom specific bolii. Cu toate acestea, sunt la fel de contagioase ca persoanele care au simptome de coronavirus.

 

Studiul a fost realizat pe un esantion de 303 de persoane din Coreea de Sud arata ca 29% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus nu au avut niciodata simptome. Cu toate acestea, persoanele asimptomatice au avut tot atat de multi virusi ca si persoanele simptomatice.

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang si publicat in revista americana Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de contaminare intr-un grup religios sud-coreean din Daegu, in februarie. 

Dintre cele 303 persoane infectate cu noul coronavirus, 89 nu au avut niciun simptom, fiind un procent de 29%.

Toate persoanele asimptomatice, dar si cele cu simptome usoare au fost izolate intr-o cladire guvernamentala si au avut in permanenta asistenta medicala, medicii si asistentele monitorizandu-le meticulos starea de sanatate.

Dintre persoanele care  la inceput nu prezentau niciun simptom, 21 au au sfarsit prin a avea simptome. Acestea sunt diferite de cele 89 de persoane care nu au avut simptome pe toata durata infectiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea