Social

#student #credit #stat #facultate #studii

Studentii romani ar putea lua credite pe care sa nu le returneze, in cazul in care vor lucra pentru stat

Statul roman vrea sa atraga in randurile celor care muncesc pentru stat studenti pe care sa ii crediteze pentru terminarea facultatii. Consilierul ministrului Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca studentii cu posibilitati financiare reduse ar putea accesa, de la 1 octombrie, credite pentru terminarea facultatii, din care ar putea sa nu returneze o parte daca accepta sa lucreze in folosul statului roman.

Pentru a aplica aceasta initiativa, Executivul lucreaza la o metodologie de acordare a acestor credite, care vor putea fi acordate prin intermediul unei agentii guvernamentale care ar urma sa se ocupe de relatiile studenti-stat.

"Gandim aceasta agentie si ca o investitie a statului in capitalul uman, tocmai de aceea nu punem problema ca bancile, care au nevoie de garantii materiale. Astfel, studentii ar face credite pe 10-20 de ani, iar o parte din dobanzi sau din suma imprumutata ar fi acordate ca granturi sau burse, daca sunt respectate anumite conditii”, a declarat Remus Pricopie, citat de Realitatea TV.

Una dintre precizarile metodologiei de acordare a creditelor pentru studenti mentioneaza ca studentii care apeleaza la credite isi finalizeaza studiile la timp, cu rezultate bune si accepta sa lucreze in folosul statului roman, ar putea sa nu mai plateasca o parte sau chiar toata suma imprumutata.

Initiativa referitoare la creditele acordate studentilor cu dificultati financiare pentru efectuarea studiilor este una despre care, in timp, s-a mai discutat. In timp au existat si mai multe variante si forme de a acorda aceste credite tinerilor, care trebuiau sa indeplineasca anumite conditii si care nu puteau beneficia de sume prea mari din partea bancilor. In plus, in tara noastra exista si banci care acordau astfel de credite, insa pana in prezent nu exista posibilitatea ca studentii creditati sa poata lucra pentru stat si astfel sa mai reduca din suma pe care o datorau. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea