Social

#studenti #ministru #protest #greva #burse

Studentii picheteaza, ministrul spune ca incearca

Si studentii ies in strada. Ei cer ministrului Educatiei sa le rezolve un set de probleme, printre care cele legate de bursele nemajorate, de subventiile pentru camine sau de taxele mari din universitati.
 
Decizia studentilor de a picheta universitatile in care invata se datoreaza faptului ca ministerul Educatiei nu a pus in aplicare majorarea fondului de burse cu 15% de la 1 aprilie , asa cum le promisese.

In timpul intalnirii pe care au avut-o la sediul ministerului in urma cu o saptamana, Ecaternia Andronescu le-a promis faptul ca vor primi burse mai mari, ulterior insa aceasta a refuzat sa mai semneze procesul-verbal al intalnirii.

Raspunsul minsitrului a venit astazi printr-o declaratie acordata presei. Conform Ecaterinei Andronescu acordarea majorarii retroactiva cu 15% a fondului de burse nu este prevazuta in legea bugetului , aprobat de la 1 aprilie. Ea a adaugat insa ca exista posibilitatea de a oferi fonduri marite pentru burse pana la sfarsitul anului, precizand faptul ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a deschis pe 1 aprilie finantarea burselor pentru studenti.

In plus, ministrul a anuntat ca subventiile de transport pentru studenti nu vor fi eliminate iar in ce priveste restul problemelor studentesti, se va incerca rezolvarea treptata a acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea