Social

#student #roman #bursa #guvern #strainatate #universitate

Studenti romani in strainatate, la un pas de exmatriculare

Bursierii romani din strainatate se afla in pericolul de a fi exmatriculati dupa ce Guvernul roman nu le-a platit bursele, anunta Cotidianul. Acestia sunt primii beneficiari ai Bursei Guvernul Romaniei din 2005, care astazi se afla in postura de manageri publici-someri.

Aproape 40 de studenti romani care au plecat la studii in strainatate , la universitati precum Oxford, Manchester, Liverpool sau Birmingham risca sa fie sanctionati de catre institutiile in care invata cu masura exmatricularii deoarece Guvernul nu le-a platit bursele.

Cei 148 de romanii au plecat prin programul Bursa Speciala „Guvernul Romaniei“ (BSGR), si au adunat pana astazi la capitolul restanta o suma de aproximativ 60.000-70.000 de euro. Conform reprezentantilor studentilor, dintre acestia 50 si-au finalizat studiile, iar 38 sunt in situatia disperata de a fi dati afara din universitati.

Bursierii trebuiau sa aleaga dintre 11 domenii, cum ar fi studii europene sau politice, drept, administratie publica si altele, toate avand legatura cu pregatirea lor ca manageri publici. Cei care castigau concursul de burse mergeau la studii, apoi erau obligati sa se intoarca in tara. Conform contractului, in functie de cat timp stateau la studii, la intoarcere, ei trebuiau sa munceasca intre trei si cinci ani intr-o institutie a statului, ca manager public.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea