Social

Streza a votat pentru spargerea mitropoliei sale

Rasturnare spectaculoasa de situatie, ieri, in scandalul noii mitropolii de la Cluj. Patriarhia a anuntat ca decizia este definitiva si ca a fost votata inclusiv de IPS Laurentiu Streza, lucru ce a produs consternare la Sibiu.

Manifestatia de protest care a avut loc duminica la Sibiu impotriva infiintarii unei noi mitropolii in Ardeal a determinat Patriarhia sa ia atitudine. Comunicatul dat in acest sens a produs dezamagire la Sibiu, pentru ca, se spune, decizia este definitiva si irevocabila. In plus, pentru prima data se face publica informatia ca IPS Laurentiu Streza ( foto ) a fost de acord el insusi, pe 4 noiembrie, cu infiintarea unei mitropolii la Cluj, hotarirea fiind adoptata cu 38 de voturi pentru si doua abtineri. Initial, s-a spus ca au fost trei abtineri, a IPS Daniel, mitropolitul Moldovei, a PS Damaschin, episcopul Sloboziei, si a IPS Laurentiu. Insa acesta din urma, desi singurul afectat direct de decizie, se pare ca a fost totusi pentru. IPS Laurentiu a refuzat ieri sa spuna cum a votat, desi votul s-a exprimat prin ridicarea miinii, nu prin buletin de vot. Din cite stiu, ulterior s-a verificat procesul-verbal si s-a constatat ca a votat pentru aceasta hotarire, spune IPS Andrei Andreicut, arhiepiscopul de Alba-Iulia, fostul contracandidat al lui Streza la functia de mitropolit .

In pelerinaj la Bucuresti

Sustinatorii lui Streza au anuntat ca in aceasta dimineata sosesc la Bucuresti si se vor ruga in Dealul Mitropoliei , unde, la ora 10.00, incep lucrarile Sfintului Sinod. Credinciosii din Sibiu vor veni fie cu autocare puse la dispozitie de omul de afaceri Ilie Carabulea, fie cu masinile personale. Sinodul va stabili titulatura noii mitropolii de la Cluj, precum si locul sau in ierarhia scaunelor mitropolitane. O posibilitate este ca mitropolia de la Cluj sa urmeze in ierarhie dupa cea a Moldovei, iar cea de la Sibiu, cu doar doua eparhii, sa fie asezata abia dupa cea a Olteniei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea