Social

#stres #stres gravida #afectare fat #reactie fat

Stresul mamei afecteaza fatul. Iata dovada! FOTO

Cercetatorii britanici au obtinut o noua dovada cu privire la transmiterea starilor de anxietate de la gravide la copiii aflati in burtica lor. Folosind un scanner 4D, oamenii de stiinta de la Universitatea Durham au capturat mai multe imagini ale copiilor aflati in pantecele unor mame stresate.

Echipamentul modern i-a ajutat pe cercetatori sa obtina primele imagini clare a agitatiei transmise fatului de catre mama.

Testele au aratat ca fatul are tendinta sa-si duca mainile spre fata intr-un gest de autoaparare, ori de cate ori factorii de stres o coplesesc pe mama. Opt fete si sapte baieti nenascuti inca au reactionat in acest fel de 342 de ori in timpul inregistrarilor efectuate de echipa de cercetatori.

Copiii si-au folosit cu precadere mana stanga, ceea ce ofera oamenilor de stiinta noi posibilitati de a intelege boli, precum ADHD, autism, depresie si schizofrenie, care sunt mai des intalnite la persoanele stangace.

Sursa foto: dailymail.co.uk, parenting-journals.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea