Social

#adn #stramosi #origini stramosi #stramosi comuni #stramosi europeni

Stramosii nostri ar putea avea alte origini decat ne spune istoria

Un studiu recent arata ca europenii sunt mult mai inruditi decat se credea pana acum. Oamenii de stiinta au comparat mostre de ADN colectat de la oameni ce traiesc in diverse parti ale continentului european si au descoperit ca majoritatea au stramosi comuni, ce au trait acum 1000 de ani.


Pentru realizarea acestui studiu, Graham Coop si Peter Ralph (University of Southern California), autorii cercetarii, au utilizat o baza de date ce continea peste 2.000 de mostre genetice pentru a descoperi indicii de ADN comune, care sa arate existenta unei rude comune in trecutul a doua persoane.

Cercetarea a evidentiat ca, desi numarul stramosilor comuni este mai mare atunci cand oamenii traiesc mai aproape unul de celalalt, chiar si persoanele care traiau la 3.220 de kilometri distanta au avut segmente identice ale ADN-ului, care dateaza din Evul Mediu.

De asemenea, rezultatele studiului au relevat si un flux constant de material genetic intre persoane aflate in tari la mari distante, precum Turcia si Marea Britanie sau Polonia si Portugalia. Aceasta constanta de material genetic s-a mentinut chiar si dupa miscarile masive de populatie ce au avut loc in primul mileniu, precum invaziile saxone si vikinge ale Britaniei, dar si indreptarea spre Occident a popoarelor slave si a hunilor.

Sursa foto: adevarul.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea