Social

Stolojan, taxat fiindca a facut pe seful in PD-L

Frustrarile din rindul democratilor dupa fuziunea fortata cu PLD nu numai ca nu s-au stins, ci ies la suprafata tocmai in campania electorala. Incercarea lui Theodor Stolojan de a face pe seful in partid si prezentarea lui ca viitor premier au fost atacate violent, oficial, chiar de un om din aceeasi tabara basesciana: Cezar Preda .

Theodor Stolojan este prim-vicepresedintele PD-L. Omul doi in partid, conform ierarhiei oficiale. Bunaoara, ieri a condus sedinta partidului in locul lui Boc. In ierarhia recunoscuta insa de liderii fostului PD, lucrurile stau altfel. Blaga si Videanu sint adevaratii lideri. Vicepresedintii fostului PD sint si ei inaintea lui Stolojan. Lucru exprimat cit se poate de clar si de oficial de vicepresedintele PD(-L) Cezar Preda, care il trimite pe Stolojan sa-si vada de treaba lui, nu sa-si inchipuie ca ar conduce partidul.

Vineri, la Vaslui, la lansarea candidatilor PD-L din judet, prim-vicepresedintele Stolojan si-a "permis" sa-i avertizeze pe liderii de filiale ca vor plati cu functia daca vor avea rezultate sub media nationala. "Nu vom face nici un fel de rabat, avind in vedere ca obiectivul nostru este cistigarea alegerilor locale in Romania", a declarat el. Cezar Preda a sarit ca ars, de parca ar fi fost vizat.

"Declaratiile lui Theodor Stolojan sint total inoportune si neproductive. Nu se ameninta liderii filialelor in timpul campaniei electorale. Acest partid nu s-a construit pe amenintari", l-a pozitionat el pe Stolojan in afara istoriei PD.

"Visuri de premier"

Preda scapa insa si adevarata suparare . In ultima saptamina, Stolojan a fost prezentat de doua ori, si la Dimbovita, si la Vaslui, drept viitorul premier daca PD-L va cistiga alegerile. "Sint mai multi oameni in PD-L care pot ocupa aceasta functie", a parat el imediat, desi ideea refacerii tandemului Basescu – Stolojan in campania pentru parlamentare-prezidentiale nu e deloc noua. Cu toate acestea, gindul i-a iritat profund pe liderii PD, pentru care "un om de-al lor" trebuie sa ocupe aceasta functie. Iar aceasta iritare a fost exprimata de Preda, culmea, un apropiat al lui Traian Basescu si al Elenei Udrea.

"PD-L trebuie sa se concentreze acum pe campania electorala, nu pe amenintari si visuri de prim-ministru", i-a replicat el lui Stolojan, care degeaba a mai incercat sa explice ieri, dupa sedinta BPN, ca amenintarea nu era a lui, e o decizie a Biroului Permanent in acest sens.

Tensiunile dintre liderii PD si cei ai PLD, traduse si ca tensiuni dintre nucleul Blaga – Videanu – Berceanu si presedintele Basescu, izbucnesc pentru prima data oficial. Pina acum au aparut in presa doar epitetul "fita", atribuit de Blaga Ralucai Turcan , si constatarea ca la lansarea candidaturii lui Blaga pentru Primaria Capitalei nu au fost invitati nici Stolojan, Stoica, Turcan, Boureanu, dar nici Elena Udrea si Cezar Preda.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea