Social

Stirile TVR, rescrise

Desemnata cistigatoarea concursului pentru postul de director al Stirilor TVR, Rodica Culcer declara pentru 2 ca doreste o reforma prin partile esentiale ale televiziunii publice.
Rodica Culcer considera ca jurnalul TVR se confrunta cu probleme de ordin editorial: selectia stirilor, confuzia dintre informatie si comentariu, reactia intirziata la evenimente sau teama de a aborda subiectele controversate. Ritmul este dezastruos de lent, iar imaginile nu sint totdeauna cele mai dramatice, explica jurnalista .

Controlul politic

Noul director este de parere ca in ultimii ani a existat o lipsa totala de strategie: Jurnalul oscila intre comercial si serios, fara a urmari conceptul de stire de interes public . Se trecea de la jurnale eminamente politice la jurnale dominate de fapte diverse, cum ar fi accidentele de circulatie, devenite la un moment dat vedeta emisiunii. Era limpede ca astfel de subiecte aveau rolul de a-i indeparta pe telespectatori de la marile teme de dezbatere publica . Din 2003, controlul politic s-a accentuat, pentru a atinge un punct culminant in 2004, declara jurnalista. In legatura cu cei aserviti politic din echipa Stirilor, noul director este de parere ca aservirea esentiala s-a petrecut la virf, nu in rindurile reporterilor.

Fara vedete

Rodica Culcer nu este de acord cu prezentatorii-vedete. Conceptul de vedeta care citeste de pe prompter texte scrise de altii nu corespunde standardelor de jurnalism pe care doresc sa le impun. Cred ca jurnalul ar fi mult mai bine realizat daca si cei care il prezinta ar avea experienta jurnalistica, spune Rodica Culcer. Noul director critica, de asemenea, decorurile studioului si promo-ul. Din nou insa, trebuie sa ai ce promova. Pina nu se schimba prin partile esentiale, nu are rost sa faci o noua campanie, adauga noul director al Stirilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea