Social

#femei #retele sociale # stima de sine #scadere stima se sine

Stima de sine a femeilor, afectata sever de retelele de socializare

Un studiu al cercetatorilor din Marea Britanie scoate la iveala faptul ca Facebook distorsioneaza perceptia sanatoasa a femeilor asupra propriului corp.

Practic, tinerele care petrec mult timp pe contul de socializare au o parere proasta despre sine si despre felul in care arata. Formele de social-media care implica publicarea de fotografii pot fi vinovate de dezvoltarea unor tulburari de alimentatie. Femeile devin mai ingrijorate de propria greutate si ajung sa apeleze la diete extreme. Potrivit studiului, tinerele sunt influentate de numarul de like-uri si de comentariile primite la fotografii si sunt tentate sa se compare cu celelalte femei pe care le intalnesc pe conturile de socializare.

Peste jumatate dintre femeile chestionate au confirmat faptul ca se lasa influentate de postarile care vizeaza sfaturi pentru sanatate si pentru o conditie fizica buna.

Sursa foto: topnews.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea