Social

Stii si cistigi un bilet la Rapid-Steaua

Teama ca stelistii sa nu cumpere bilete in Giulesti a facut ca acestea sa se vinda de catre membrii Ligii Suporterilor Rapidisti, in urma unor adevarate teste de cultura generala visinie. Pina ieri-dimineata, se vindusera 8.000 de tichete.

Vizita Papei Ioan Paul al II-lea la Bucuresti sau cele ale presedintilor americani George W. Bush si Bill Clinton au fost evenimente cu un grad major de risc. Ca si dubla mansa dintre Rapid si Steaua, din sferturile de finala ale Cupei UEFA.
Fara a comporta vreo comparatie, cele doua cazuri presupun masuri de securitate la fel de severe, iar procurarea unui bilet pentru meciul de joi, din Giulesti, seamana cu participarea la un concurs de tipul Stii si cistigi.
Cu diferenta ca, in caz contrar, singura scapare ramine fuga. De ce s-au temut rapidistii cel mai tare, ca nu cumva vreun stelist sa puna piciorul dincolo de sectorul fortificat, alocat prin legea UEFA, n-au scapat.

Au depistat un stelist

Intr-o mare de vreo mie de oameni care asteptau inca de la primele ore ale diminetii de simbata tichetele mult dorite au rasunat, de la soneria unui celular, acordurile melodiei Maria, de la Scooter . Un imn neoficial al ros-albastrilor. In secundele urmatoare, fotbalul a cazut in subsidiar, fiind inlocuit de o cursa prin labirintul blocurilor visinii din apropiere. Fara bilet, dar cu viata a scapat intrusul si, fara sa vrea, a ridicat baremul de acordare a celorlalte tichete.

Ce numar poarta Buga pe tricou?. Este doar una dintre intrebarile cu care membrii Ligii Suporterilor Rapidisti, mandatati de club sa incredinteze tichete exclusiv giulestenilor, testau apartenenta la culorile alb-visinii dupa ora 13.00. Pina atunci, doar posesorii de abonamente au avut acces la cele trei case deschise la stadion. Si au avut privilegiul de a putea cumpara doua. In rest, unul singur de caciula, in cazul in care aveau o minima cultura generala a Rapidului. De unde sarutarea biletelor a devenit manifestarea suprema a bucuriei de a fi printre cei, in total, 15.000 de norocosi.

Rapidistii din provincie, dezavantajati

Ceilalti si-au manifestat in van nemultumirea. Drama au resimtit-o in principal rapidistii din provincie care, pentru a vedea pe viu Rapid - Steaua, trebuie sa faca doua drumuri pina in Capitala, unul pentru bilet, altul pentru meci. Varianta cu trimiterea de soli care sa achizitioneze mai multe bilete a picat din start. De teama sa nu se infiltreze adversari, rapidistii au lovit chiar in rapidisti. Nu avem nimic impotriva ca suporterii stelisti sa cumpere bilete, dar vrem sa facem tot posibilul pentru a evita conflictele in timpul jocului, pentru ca, daca vor fi zece, 20, 30 de suporteri si se vor manifesta, cine stie ce se va intimpla?, a venit explicatia oficiala din partea secretarului general al Rapidului, Constantin Zotta .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea