Social

#sanatate #deshidratare #canicula #pietre rinichi

Stii ca poti face pietre la rinichi de la canicula? Iata legatura incredibila!

Statisticile arata ca unul din patru romani sufera de pietre la rinichi. Si cum, in ultimii ani, numarul celor care fac depozite de calciu la rinichi este in continua crestere, specialistii au gasit o explicatie, sustinand chiar ca situatia se va inrautati pe viitor.

Urologul american Gregory Tasian a analizat datele a 60.000 de pacienti si a observat ca multe cazuri de crize renale, cu dureri aproape insuportabile, au loc la aproximativ trei zile dupa o zi caniculara. De vina pentru formarea pietrelor este deshidratarea provocata de caldura. Practic, intr-un organism deshidratat, concentratia de calciu si minerale din urina este mai mare si astfel apar calculii. Un motiv in plus, spun medicii, ca lumea sa devina tot mai constienta ca trebuie sa bea 2-3 litri de apa pe zi, mai ales atunci cand temperaturile sunt crescute.

Urologul sustine insa ca pietrele la rinichi apar in caz de deshidratare doar la unele persoane care sunt predispuse la asta. Cum continua schimbare a climei va duce la tot mai multe zile foarte calduroase, este posibil ca pietrele la rinichi sa devina o problema medicala comuna.

Sursa foto: blog.spafinder.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea