Social

# intarire imunitate #disconfort #imunitate

Stiai ca disconfortul ajuta la intarirea sistemului imunitar?

Toata lumea iubeste senzatia de liniste si confort, dar acest mic rasfat pe care ni-l acordam poate slabi organismul, avertizeaza medicii din Marea Britanie, Statele Unite si Canada. In schimb, senzatiile mai dure resimtite de organism pot intari sistemul imunitar si functiile unor organe.

O baie calda poate parea remediul potrivit pentru tratarea durerilor musculare, insa cel mai bun mod de a trata inflamatia tesutului muscular ramane un dus rece sau o baie in apa ca gheata, afirma Nikolai Shevchuk, profesor in cadrul facultatii de medicina a Universitatii Virginia.

Mersul des la toaleta poate slabi vezica urinara, sustin medicii britanici. In schimb, fortarea rezistentei acesteia pentru cateva minute poate intari muschii pelvieni. Tratarea simplei raceli cu medicamente poate parea o solutie usoara, dar nu este si cea mai potrivita, explica cercetatorii canadieni.

In fapt, ori de cate ori tratam raceala cu medicamente raspandim mai multe particule virale in jurul nostru. Ceaiurile calde si supele usoare raman remediul adecvat pentru tratarea virozelor usoare. Inclusiv Ibuprofenul folosit in tratarea racelilor a fost recent diagnosticat ca inhibator al sistemului imunitar, o raceala tratata astfel putand sa iti prelungeasca boala.

Sursa foto: prostuda.net.ua

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea