Social

#animale #delfini #delfini droguri # neurotoxine

Stiai ca delfinii se drogheaza? Afla ce rol au pestii in acest proces!

Delfinii, considerati a fi una dintre cele mai inteligente specii de animale, se drogheaza cu ajutorul pestilor, sustin zoologii care au participat la realizarea documentarului "Dolphins: Spy in the Pod", difuzat de BBC. Iata cum isi folosesc delfinii inteligenta pentru a se droga cu o substanta emanata de anumite tipuri de pesti!

Specialistii au analizat comportamentul mai multor delfini si au constatat ca acestia se folosesc de un tip de peste balon pentru a inhala o substanta si a se droga. Atunci cand sunt provocati, pestii balon emana un soi de neurotoxina, care, daca este inhalata in doze mici, poate avea efect narcotic sau halucinogen in organismul mamiferelor marine.

Chiar daca inhalata in doze foarte mari, neurotoxina este fatala, delfinii au capacitatea de a provoca pestii suficient cat sa elimine doze mici din aceasta substanta, astfel incat sa nu-si puna viata in pericol.

Sursa foto: Digitaltrends.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea