Social

Stelian Tanase si-a dat in judecata producatorul

Pentru filmul Despre morti, numai de bine, scenaristul Stelian Tanase si producatorul Claudiu Romila se lupta in instanta. Fiecare il acuza pe celalalt ca a facut ce-a vrut din aceasta productie.

Pina sa ajunga la Scala, unde va avea lansare de gala pe 9 decembrie , filmul a trecut printr-un adevarat razboi. Lungmetrajul a primit finantare de la Centrul National al Cinematografiei , in urma concursului de proiecte din 2003. Cind au venit banii, a plecat regizorul Gabriel Sirbu, care trebuia sa debuteze cu acest proiect. Claudiu Romila spune ca filmul s-a impotmolit aici, pentru ca nou-propusii regizori n-au fost pe placul lui Stelian Tanase. Asa ca producatorul a luat toate pirghiile in miinile lui. A adaptat scenariul, a regizat si a facut filmarile in 32 de zile. Chiar daca nu si-a gasit regizor, iar Stelian Tanase l-a dat in judecata pentru ca a inceput filmarile fara acordul sau, producatorul spune ca nu putea abandona proiectul pentru care primise deja banii.

Scenaristul nu comenteaza

Despre morti, numai de bine, o noua tentativa de policier romanesc, reuseste doar sa amuze involuntar. Intr-o poveste construita din clisee, fiul unui senator moare dintr-o supradoza de stupefiante si asta din cauza ca tatal face afaceri cu mafia, iar politistii cei buni si o jurnalista infipta ies la vinatoare. Imaginile si replicile vin una dupa alta ca aruncate de o masinarie obosita. Despre scenariu, producatorul spune ca era doar o poveste cu replici. Felix Alexa, regizor la National, are alta parere: Scenariul e bine scris, mi-a placut. Tanase mi-a propus sa fac eu filmul, dar atunci eram prea ocupat la teatru.

Disputele au parasit platoul de filmare si au luat drumul Justitiei. Stelian Tanase, care l-a dat in judecata pe directorul Medi Magnes, n-a dorit sa comenteze in nici un fel declaratiile lui Claudiu Romila. Procesul este in curs.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea