Social

Steaua-Middlesbrough in semifinale

Steaua Bucuresti va intalni Middlesbrough in semifinalele Cupei UEFA, dupa ce gruparea engleza a reusit calificarea in aceasta faza a competitiei eliminandu-i pe elvetienii de la FC Basel cu scorul general de 4-3.

Middlesbrough a castigat meciul de joi, de pe teren propriu, cu scorul de 4-1, dupa ce in tur pierduse cu scorul de 0-2. Golurile formatiei Middlesbrough au fost marcate de Viduka - '33 si '56, Hasselbaink - '79 si Maccarone - '90. Pentru FC Basel a marcat Da Silva, '23. In minutul 73, cand scorul era 2-1, jucatorul Majstorovici de la FC Basel a fost eliminat de pe teren pentru cumul de cartonase.

Steaua va juca primul meci la Bucuresti in 20 aprilie, iar returul este programat in Anglia, pe 27 aprilie.

O constelatie de vedete

Formatia engleza Middlesbrough se afla la a doua participare consecutiva in aceasta competitie, sezonul precedent calificandu-se pana in optimi, cand a fost eliminata de finalista Sporting Lisabona .

In acest sezon, formatia Middlesbrough a fost inscrisa in Cupa UEFA dupa ce s-a clasat pe locul 7 la finalul sezonului primei ligi engleze, ultimul calificant in competitia europeana.

In actuala editie a Cupei UEFA, Middlesbrough a debutat in turul intai in compania grecilor de la Xanthi, pe care englezii i-au eliminat dupa 2-0 si 0-0.

In faza grupelor, Middlesbrough a terminat neinvinsa cele patru jocuri din grupa D, 1-0 la Zurich, cu Grasshoppers, 3-0 cu Dnipro si 2-0 cu Litex Loveci pe teren propriu si 0-0 la Alkmaar, cu AZ.

Calificata de pe locul 1 al grupei D, Middlesbrough a eliminat formatia germana VfB Stuttgart in 16-imile Cupei UEFA, dupa 2-1 in deplasare si 0-1 pe teren propriu.

In optimi, formatia la care evolueaza Cristian Chivu, AS Roma, s-a vazut nevoita sa paraseasca competitia in fata gruparii engleze in ciuda faptului ca scorul general al celor doua intalniri a fost egal, 2-2. Datorita golului marcat in deplasare, in retur, scor 1-2, Middlesbrough s-a calificat in sferturile de finala, dupa ce invinsese in primul tur cu 1-0. FC Basel, urmatorul adversar al formatiei Middlesbrough, a fost eliminat in ciuda victoriei cu 2-0 din tur.

In retur, Middlesbrough a invins cu scorul de 4-1 si s-a calificat in primele patru echipe ale Cupei UEFA, editia 2005/2006.

12 stranieri in lot

Lotul echipei engleze, antrenata de Steve McClaren, numara 12 stranieri, dintre care trei australieni, doi brazilieni, doi olandezi, un francez, un nigerian, un italian, un austriac si un spaniol. Numele importante din lotul lui Middlesbrough sunt portarul selectionatei Australiei, Mark Schwarzer, fundasul englez Gareth Southgate, mijlocasul brazilian Doriva, cel olandez George Boateng, englezul Ray Parlour sau atacantul olandez Jimmy Floyd Hasselbaink, italianul Massimo Maccarone, nigerianul Yakubu Ayegbeni sau australianul Mark Viduka.

Fostul international spaniol Gaizka Mendieta s-a accidentat grav la picior si nu va mai putea evolua in dubla mansa din semifinale cu Steaua, fiind indisponibil pana la finalul acestui sezon.
Middlesbrough isi disputa partidele de pe teren propriu pe stadionul Riverside, care are o capacitate de 35.049 locuri.

In actuala editie a Premier League, Middlesbrough ocupa locul 14, acumuland 40 de puncte dupa disputarea a 31 de etape. In ultimul joc de campionat, Middlesbrough a invins, pe 2 aprilie, in deplasare, Manchester City cu scorul de 1-0.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea