Social

Steaua la superlative

Elevii lui Cosmin Olaroiu , aflat la primul meci oficial pe banca Stelei in al doilea mandat, au invins cu 3-1 pe Heerenveen, fiind practic calificati. Adversarul din optimile Cupei UEFA este foarte posibil sa fie Betis Sevilla.

Steaua a invins cu 3-1 pe Heerenveen. Sec si simplu, fara a lasa prea multe sanse olandezilor pentru returul programat joia viitoare , pe Lia Manoliu. Asteptata si pregatita timp de doua luni, partida de pe Abe Lenstra s-a dovedit atit de usoara pe cit prevesteau calculele hirtiei. Olaroiu a mers la siguranta: a pastrat formula sudata de Protasov, imprimind stilul propriu, mai defensiv, dar lasind jucatorilor din compartimentul ofensiv libertatea sa atace poarta adversa. Meciul din Olanda nu a fost nici pe departe cel mai stralucitor al stelistilor, insa ros-albastrii au fost suficient de buni pentru a-i depasi clar pe olandezi, in ciuda faptului ca acestia au reusit sa deschida scorul. Astfel, noul antrenor al Stelei si-a asigurat un start mai mult decit ideal, alaturi de el debutind si portarul Carlos, plus Cristocea, introdus pe final.

Euforie temperata

Am facut un pas mare spre indeplinirea obiectivului, a declarat la final Cosmin Olaroiu, care a incercat sa tempereze eventuala euforie a elevilor sai: Inca nu sintem calificati. Jocul urmator nu va fi, cu siguranta, o simpla formalitate. Heerenveen este o echipa buna, foarte bine organizata. Antrenorul din Ghencea nu a ezitat insa sa-si laude jucatorii: Au fost fantastici. Au interpretat foarte bine partitura pe care ne-o propusesem. M-a impresionat la ei determinarea cu care au jucat. Cu toate acestea, am ratat citeva mari ocazii exasperant de usor. Pe de alta parte, managerul general Mihai Stoica a declarat: In mare parte sintem calificati, daca nu cumva se va intimpla, Doamne fereste, ceva in retur, adica o minune, in timp ce Radoi a indemnat la calm: Mai este un retur si trebuie sa ne pastram capul pe umeri pentru partida de joia viitoare, iar Bostina s-a simtit vizat de reprosurile antrenorului: Eu spun ca ne-am facut jocul nostru de pase. Am ratat mult, cum facem noi de obicei, scorul putea sa fie mult mai mare. Dar, pentru primul meci oficial, 3-1 in deplasare este suficient.

Laudele invinsilor

Dupa ce inaintea partidei au declarat ironic ca nu stiu pe nimeni de la Steaua, olandezii au revenit la sentimente mai bune la final. Astfel, portarul Brian Vandenbussche a declarat ca steaua merita sa fie supranumita Barcelona Europei de Est, in timp ce antrenorul Verbeek a precizat: Steaua a fost pur si simplu mai buna. Trebuie sa fim realisti, acesta este fotbalul european. Si pe site-ul oficial al gruparii au aparut mesaje de resemnare: Visul european al echipei Heerenveen este aproape de final. Suporterii si-au vazut favoritii luptind si invinsi de o Steaua mai buna si i-au aplaudat pentru asta. De asemenea, atacantul Lasse Nilsson a precizat: Cred ca Steaua e aproape calificata. Este o echipa puternica si foarte valoroasa. Numarul 3 (n.r. - Dorin Goian ) a fost senzational. Nu am mai vazut un asemenea fundas. In seara asta a fost de netrecut. Superba Steaua opreste pe Heerenveen, a notat si site-ul UEFA, in timp ce De Volkskrant a scris: Romanii nu numai ca au dominat printr-o clasa individuala superioara, dar au aratat o mai buna conceptie de joc si au dovedit ca formeaza un grup unit. In optimi, elevii lui Olaroiu au mari sanse sa intilneasca pe Betis Sevilla, care s-a impus in primul meci, acasa, cu 2-0, in fata celor de la AZ Alkmaar.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea