Social

Steaua este cu un picior in finala Cupei UEFA!

Steaua-Middlesbrough 1-0 in prima mansa a semifinalei. Englezii s-au declarat multumiti de rezultat dupa ratarile monumentale ale ros-albastrilor.

Steaua a spart gheata. Rezultatul de 1-0 nu ii califica inca in finala de la Eindhoven, insa ros-albastrii au reusit sa marcheze pentru prima oara in cupele europene pe un teren pe care doar generic il pot numi acasa. A fost ultimul joc al campioanei Romaniei pe stadionul Lia Manoliu in actuala stagiune a Cupei UEFA, iar comportamentul suporterilor s-a dovedit a fi cel mai civilizat din aceasta campanie, incidentele lipsind cu desavirsire la intrarea sau iesirea de pe stadion.

Un gol la cinci ocazii

Intreaga arena a explodat insa in minutul 30, la o executie de exceptie, din intoarcere, a lui Nicolae Dica, acesta catapultind balonul in vinclul portii lui Schwarzer. (Puteti urmari golul extraordinar al lui Dica la aceasta adresa de pe site-ul Hotnews.ro ).
A fost momentul care a descatusat echipa noastra insa euforia din minutele urmatoare s-a dovedit a fi cu doua taisuri, Middlesbrough fiind aproape de egalare in finalul primei reprize. O data s-a opus bara, iar apoi, miraculos, portarul Carlos. De altfel, la superlativ au fost atit atmosfera de pe stadion, cit si angajamentul jucatorilor nostri, care au intilnit o echipa mai bine cladita fizic, dar pe care au tinut-o permanent sub presiune. Din aceste angajamente au rezultat si citeva cartonase galbene, in urma carora Paraschiv si Nicolita au fost suspendati pentru returul de joia viitoare .


Putea sa fie mai rau

In planul actiunilor de joc, forta ofensiva a lui Middlesbrough s-a bazat in special pe capacitatea fizica si intuitiva a lui Hasselbaink, dar cum in repriza a doua resursele acestuia s-au epuizat romanii au avut mai multe oportunitati de atac. Monumentale au fost ratarile lui Dica (singur cu portarul a tras in acesta) si Petre Marin (a sutat pe putin pe linga poarta in pozitie ,,1 la 1). Spre final, Steaua a pendulat intre dorinta de a nu primi gol si a se desprinde decisiv, dar cum doar prima dintre acestea s-a concretizat, scorul a ramas 1-0, calificarea urmind sa se joace in Anglia. Faptul ca am cistigat reprezinta un lucru extraordinar. Imi pare rau ca diferenta putea fi mult mai mare, iar dupa aspectul jocului meritam sa mai inscriem macar o singura data, a declarat antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, Radoi completind: Sintem in grafic.

De partea cealalta, antrenorul lui Boro, Steve McClaren, s-a declarat multumit de scorul inscris pe tabela de marcaj: Ne multumeste acest rezultat, pentru ca Steaua a presat mult in repriza a doua, putind sa inscrie de mai multe ori. Calificarea nu este decisa, mai avem un meci de jucat. (Daniel Spataru, Florin Dobre)

Ziua alcool, seara fotbal
Fanii britanici au lichidat stocurile de bere din Bucuresti. In timpul meciului, suporterii de la Boro au facut pelerinaj la toalete.

,,Ziua alcool, seara fotbal, aceasta este deviza cu care au venit la Bucuresti suporterii lui Middlesbrough. Nu s-au dezmintit nici de aceasta data, pentru ca, asa cum avertiza un jurnalist englez, ,,toti fanii englezi apreciaza orice oras cu bere ieftina. La rindul lor, managerii hotelurilor sau patronii barurilor din Capitala s-au pregatit cum se cuvine pentru invazia engleza: stocurile de bere au fost dublate, ba chiar triplate. ,,In barul din camera, am dublat cantitatea de bere, ca sa nu existe nemultumiri, a declarat un angajat al unui hotel bucurestean.

Pizza si bere

Seara, desi bucatarii de la hotel le pregatisera mincaruri cu specific britanic, dar si sarmalute sau tochitura moldoveneasca, fanii englezi au preferat sa savureze pizza in pub-uri. ,,S-a baut foarte multa bere, dar la plecare au uitat sa lase traditionalul bacsis, s-a plins unul dintre ospatarii care i-au servit pe englezi.

N-au lasat bacsis

Ceea ce nu stiau probabil chelnerii romani este faptul ca fanii lui Middlesbrough fusesera avertizati, conform unor ghiduri englezesti online de turism, ca, in cazul in care autoritatile din Romania le cer ,,spaga, sa nu accepte si sa se intereseze unde pot face reclamatii. Dupa o noapte petrecuta prin cluburile din Capitala, berea a curs din belesug pina la ora meciului, astfel ca multi dintre fani, in vizibila stare de ebrietate si fara haine, au vazut meciul pe traseul dintre tribune si toalete, punind in miscare intreg sistemul de securitate.

Au existat insa si 100 de sustinatori ai lui Boro care au optat pentru o vizita la Casa Poporului , dar excursia s-a incheiat tot in fata unei halbe de bere.

Ca de obicei, dupa meci a fost concert de claxoane in Capitala si in alte orase din tara, fanii fredonind pina la pierderea vocii imnul neoficial imprumutat de la formatia Scooter. (Roxana Maha, Florin Dobre)


Au evoluat:
STEAUA
13. Carlos - 20. Ogararu, 3. D. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 16. Nicolita, 6. Radoi, 22. Paraschiv, 11. Bostina - 10. N. Dica, 7. Oprita
Antrenor: Cosmin OLAROIU
Rezerve: 12. Cernea; 5. D. Balan; 14. Cristocea; 15. Nesu; 17. E. Baciu; 21. A. Cristea, 28. Lovin

MIDDLESBROUGH
1. Schwarzer - 21. Parnaby, 4. Ugo Ehiogu, 31. Weather, 3. Quedrue - 25. Morisson , 10. Rochemback, 7. Boateng, 19. Downing - 20. Yakubu, 9. Hasselbaink
Antrenor:Steve McClaren
Rezerve: 22. B. Jones, 26. M. Bates, 17. Doriva, 15. R. Parlour, 18. Maccarone, 11. M. Christie, 33. A. Taylor

Arbitri
Alain Hamer (Luxemburg)
Asistenti: Jean-Phillippe Izzo (Fran]a), Francis Crelo (Luxemburg)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea