Social

Steaua a pierdut romaneste

Invinsa cu 2-4 la Middlesbrough, Steaua a ratat finala Cupei UEFA. In cel mai pur stil mioritic, echipa lui Gigi Becali a iesit din Europa dupa un meci pe care l-a avut in mina.

Trecusera primele treizeci de minute, cele pe care Mircea Lucescu le prevestea ca fiind infernale, si Riverside Stadium era siderat: 2-0 pentru Steaua si cosmarul inceput la Bucuresti nu se mai termina. Omul negru fusese pentru englezi tot Nicolae Dica, fotbalistul care marcase si in meciul tur. A venit apoi golul lui Goian, la ambele reusite existind un coautor nesperat: portarul englezilor. Ajuns titular in urma nefericitei accidentari a lui Schwartzer, Jones a scapat mingea de doua ori, suficient pentru stelisti sa intre in avantaj la pauza.

Boro a marcat si ea, dupa o pasa excelenta a lui Viduka, transformata in gol de Maccarone. Meciul debutase cu un iures scurt al gazdelor, temperat de o ocazie a lui Dica. Steaua a pasat inteligent si rapid, s-a aparat exact si inestetic si a incercat in zadar sa ii gaseasca o utilitate lui Victoras Iacob . Introdus in teren cu bandaj la umarul accidentat in urma cu mai bine de o luna, virful stelist a semanat cu Cidul, trimis legat de sa sa ii sperie pe dusmani. Englezii au muscat momeala lui Olaroiu si aparitiile in atac ale jucatorilor din linia a doua sau chiar ale aparatorilor s-au dovedit a fi utile.

MC Claren a mutat magistral

Meciul a fost decis de schimbarile facute de cei doi antrenori: englezul l-a introdus pe Maccarone, care a marcat de doua ori, iar Oli i-a bagat in teren pe Nesu si Balan, neinspirati la ultimul gol al lui Boro. Avertismente era destule in repriza a doua, cind Carlos a relansat meciul printr-o iesire catastrofala, care explica de ce nu l-a luat nimeni din Portugalia pina in momentul in care l-a vazut Olaroiu la Eurosport. Boro s-a napustit apoi spre poarta Stelei, dar cu ochii impaienjeniti.

Englezii aveau in cap meciul cu Basel din sferturi, cind au intors scorul si au marcat de patru ori intr-o repriza. Riggott, reintrat dupa o absenta lunga, a profitat de greseala aceluiasi Carlos si a inflamat tribunele: echipa lui era la un gol de prima finala europeana din istorie! Minunea s-a intimplat, mingea tisnita din capul lui Maccarone trimitind pe Middlesbrough in finala de la Eindhoven, iar pe Steaua in cel mai negru cosmar.

Jurnalista agresata de bodyguarzi

Dupa meci, jurnalista Ana Maria Neagu de la Realitatea TV a fost agresata de bodyguarzii lui Becali. Luati-o pe asta de aici, a ordonat Becali, deranjat de o intrebare.

Primul gol a fost in halbe la Middlesbrough

Meciul s-a jucat cu casa inchisa la baruri si la stadion. Fanii lui Boro si-au dres vocile cu alcool pina cu zece minute inainte de inceperea meciului.

Desi meciul se desfasura cu casa inchisa, suporterii britanici au preferat sa stea in baruri pina cu putin timp inainte de inceperea partidei, astfel ca, macar pe perioada incalzirii, cei aproximativ 2000 de fani ai Stelei au tinut isonul pe Riverside. Pentru putin timp, infernul declansindu-se dupa fluierul arbitrului slovac. Ca un raspuns la coregrafia de la Bucuresti, fanii de la Boro au scris Eindhoven 2006, insa stelistii au aflat din timp acest mesaj, raspunzindu-i cu banner pe scria Only for us

Dracula in programul de meci

Cu toate ca incordarea era maxima inaintea celui mai important meci atit pentru Middlesbrough, dincolo de confruntarea de pe teren temutii hooligans s-au dezis inca o data. Fanii romani prezenti la partida au fost intimpinati cu simpatie, intr-o intoarcere a serviciului, dupa ce suporterii britanici s-au bucurat de o primire calduroasa la Bucuresti.

Englezii au oferit si ample materiale despre Romania in programul meciului. Bucuresti este o parte istorica din Valahia, Transilvania si Moldova, care erau conduse in secolul al XV-lea de Vlad Tepes, personaj pe care Bram Stocker si-a construit cartea.

Echipa romaneasca poate sa nu fie insa foarte de treaba cind vine vorba de joc, era scris in programul meciului, in care s-au regasit si materiale despre excursia britanicilor in Capitala, unde sustin ca s-au simtit ca acasa. Englezii au acordat o atentie deosebita prezentarii Stelei, dar si succinte descrieri ale vedetelor sportive din Romania, printre care Gheorghe Hagi, Ilie Nastase, Nadia Comaneci, Adi Mutu, dar si ceilalti fotbalisti romani care au evoluat in campionatul englez.

Natura ros-albastra

In tara, un fan aradean al Stelei si-a vopsit toti prunii din fata casei si din gospodarie in culorile echipei favorite, respectiv rosu si albastru. Suporterul este din comuna Covasant si spune ca i-a venit ideea inainte de Pasti, cind toti vecinii lui isi faceau curat in gospodarii si isi varuiau pomii.

Aradeanul a promis ca isi va vopsi gardul si poarta in aceleasi culori. La Buzau, a crescut cererea de suverniruri cu Steaua, astfel ca au crescut si preturile. In talciocul improvizat pe Strada Mare, un tricou se vindea cu 1,5 milioane de lei, iar o esarfa cu 800.000 de lei.In Bucuresti, seara s-a turnat asfalt in Piata Universitatii pentru festinul asteptat dupa miezul noptii, cind circulatia a fost oprita pentru doua ore, iar zona a fost supravegheata de 500 de politisti si jandarmi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea