Social

Steagul „statului” Kosovo, arborat la Parlamentul European

Serbia incearca cu disperare sa pareze efectele proclamarii independentei Kosovo si mai ales a recunoasterii acestei entitati ca stat de unele tari europene. Steagul „statului independent Kosovo” a fost arborat in cadrul vizitei unei delegatii kosovare la Bruxelles, relateaza B92, preluat de Mediafax.

Incidentul s-a petrecut miercuri, in timpul vizitei unei delegatii din Kosovo la Parlamentul European, pentru a prezenta noua Constitutie a provinciei. Steagul „statului independent Kosovo” putea fi vazut pe fundal, in timp ce deputatii kosovari au anuntat Parlamentul European ca odata ce Constitutia „statului independent Kosovo” va deveni lege pe 16 iunie, „sistemul definit de acest document va fi implementat in teritoriu”.

Autoritatile sarbe s-au sesizat imediat si au trimis un protest vehement forului legislativ al Uniunii Europene. „Aceasta este o afisare absolut inadmisibila. Kosovo nu este un stat independent, Uniunea Europeana nu a recunoscut Kosovo, dar anumite state din nefericire au facut acest lucru”, a declarat ministrul de Externe , Vuk Jeremici, pentru televiziunea sarba RTS.

Romania protesteaza si ea


Ministrul de Externe sarb a indicat si ca reprezentantii ministerului sau se afla in legatura permanenta cu eurodeputati din Romania, Grecia, Spania, Cipru si Slovacia – adica exact statele care nu au recunoscut declaratia unilaterala de independenta a Kosovo.

Eurodeputatii romani au depus si ei o nota de protest la Parlamentul European, noteaza B92. „Conform procedurii PE, am trimis un protest diplomatic vehement si credem ca ne putem astepta ca astfel de incidente sa nu se mai intample”, a subliniat Jeremici.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea