Social

#cartea recordurilor #steagul Romaniei # Aerodromul din Clinceni #drapel #ata

Steagul Romaniei, in Cartea Recordurilor

Postul de televiziune Antena 3 va demara o actiune prin care vrea sa transforme drapelul Romaniei in cel mai mare steag din lume, care sa intre in Cartea Recordurilor. Astazi, 27 mai, pe Aerodromul din Clinceni, va fi prezentat un drapel al Romaniei ce are o lungime de 330 de metri si o latime de 220 de metri si acopera o suprafata de 7 hectare.

La aceasta actiune vor participa persoane importante din politica, reprezentanti de notorietate din zona business si personalitati ale vietii publice din Romania. Evenimentul va fi transmis de postul TV Antena 3, care va avea si un studio amplasat la inaltime.

Drapelul care va fi prezentat la Clinceni cantareste, de asemenea, 5 tone, iar pentru confectionarea acestuia au fost folositi 2 kilometri de ata. Steagul imens va depasi chiar si dimensiuni ale unor obiective importante precum Palatul Parlamentului, Arena Nationala sau Arcul de Triumf.

Ziua de 27 mai este, de asemenea, o zi importanta pentru istoria Romaniei. Pe 27 mai 1600 a avut loc prima unire a Tarilor Romane sub domnia lui Mihai Viteazul.

Sursa foto: trilulilu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea