Social

Statutul de independent il avantajeaza pe Oprescu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca si-ar dori ca Sorin Oprescu sa castige Primaria Capitalei, iar reprezentantii PSD, PC si PNL sa castige la sectoarele in care au intrat in turul doi cu candidati PD-L, astfel incat, din "dominatia PD-ista" la Bucuresti sa "ramana Negoita singur cuc".

In privinta sustinerii lui Sorin Oprescu in turul doi la Primaria Capitalei, Geoana a spus, intr-o conferinta de presa la Pitesti, ca e important pentru partid ca bucurestenii sa nu mai voteze PD. Intrebat daca Oprescu se va intoarce in PSD in cazul in care va castiga Primaria Generala, Geoana a spus ca, deocamdata, statutul de independent il avantajeaza.

"Sorin Oprescu este o fire independenta in felul lui, chiar si in cei foarte multi ani in care a fost in partidul nostru. Deci poate sa zica unii ca il vor in partid, poate sa zica altii ca nu-l vor in partid, pana la urma Sorin Oprescu a ales o cale independenta, care pare sa fie o cale castigatoare din punct de vedere al Bucurestiului.

A facut un calcul pragmatic din punctul sau de vedere si acest lucru banuiesc ca il va incuraja sa stea pe o astfel de cale, sa adune voturi dincolo de ceea ce poate sa ofere doar bazinul electoral al unui partid, mai ales la Bucuresti", a declarat Mircea Geoana.

Geoana a subliniat ca ii va indemna pe votantii PSD din Bucuresti sa-l sustina pe Oprescu numai ca sa piarda alegerile candidatul PD-L. "Ce face Oprescu in viitor, dupa ce castiga, o sa vedem. Important este acuma ca PD-ul sa piarda. Asta este de fapt miza.

Incercam sa incurajam, prin indemnul pe care il facem votantilor PSD din Bucuresti, sa voteze impotriva PD-L , impotriva reprezentantului dreptei. Oprescu are drumul lui. Are o sansa buna sa castige si sper sa castige si dupa aceea vom vedea. Repet important este sa piarda PD-ul la Bucuresti." a mai adaugat presedintele PSD Mircea Geoana.

El a mai afirmat ca este mai preocupat in prezent ca PSD sa castige toate primariile in care au reprezentanti in turul doi, decat situatia lui Oprescu: "In primul rand, eu ma concentrez pe castigarea turului doi acolo unde am eu candidati. Sorin Oprescu nu este o preocupare pentru mine. Cea mai mare preocupare a mea este sa castig cat mai mult din cele 900 de competitii in care au intrat colegi si colege din partid in turul doi".

Insa, liderul social-democrat a recunoscut ca ar avea "un important grad de satisfactie " daca PD-L ar pierde Capitala si sectoarele in care se organizeaza turul doi. "La Bucuresti avem doua competitii foarte importante, la sectorul 5 si la sectorul 6, unde am dori ca, pe langa primarul Ontanu , sa avem inca doua primarii de sector.

Nu ascund faptul ca mi-as dori, in conditiile in care colegul nostru nu a reusit sa mearga in turul doi la sectorul 4 , ca Popescu Piedone de la PC, partid cu care avem o relatie apropiata, sa castige sectorul 4 si, daca va castiga si Chiliman la sectorul 1 si Oprescu la Capitala, din tot ce insemna dominatia PD-ista la Bucuresti in ultimii opt ani de zile va ramane Negoita singur cuc. Ceea ce nu pot sa spune ca nu mi-ar produce un important grad de satisfactie" a afirmat Geoana.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea