Social

#impozit #animale #teren #afaceri #subventii #agricultura

Statul vrea sa impoziteze agricultorii care nu declara profit

Statul intentioneaza sa schimbe modalitatea de impozitare a agricultorilor persoane fizice. Astfel, daca in prezent se percepe taxa pe venitul declarat, in viitor ar putea aparea impozitarea pe suprafata sau numar de animale. Vor fi taxati cei peste 600.00 de agricultori care primesc in fiecare an subventii, dar nu declara profit si nu platesc impozit.

"In acest moment, 80% din terenurile agricole sunt in proprietatea persoanelor fizice. (...) Pana acum plateau impozit doar cei care declarau ca au vandut. La ora actuala, se porneste de la premisa foarte clara: ai acel teren, acele animale, platesti un impozit mic. Ideea este un impozit mai mic de la toata lumea, decat un impozit foarte mare de la putini", a declarat ieri Sorin Minea, presedintele Romalimenta, dupa intalnirea dintre ministrii Agriculturii si Economiei si patronatele din agricultura.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, din cei 670.000 de agricultori care beneficiaza de subventii anuale din partea statului, doar 10% platesc impozite.

Minea este de parere ca cei 670.000 de agricultori "participa la piata" si nu fac afaceri pentru a asigura traiul familiilor loc, ci fac bani. El spune ca in conditiile in care acestia primesc subventii pentru animale sau teren, ar fi normal sa plateasca si impozite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea