Social

#statiune #statiuni #romania

Statiunile turistice din Romania vor fi atestate

Statiunile turistice din Romania vor fi atestate. Titulatura de "statiune" o vor primi doar localitatile care au canalizare, drumuri moderne dar si care ofera servicii cat mai diverse pentru cei care vin sa-si petreaca vacanta.


Un mediu natural, cat mai putin poluat, prezenta apelor minerale si a lacurilor terapeutice. Sunt conditiile primordiale pentru ca localitatile sa primeasca statutul de statiune.

Pentru ca numarul turistilor creste de la un an la altul, starea drumurilor trebuie sa fie cat mai buna. Este nevoie de sosele moderne, marcate cu semne de circulatie, precum si de mijloace de transport in comun care sa faca legatura intre statiune si gara sau autogara . Statiunile trebuie sa dispuna de puncte farmaceutice, locuri de promenada iluminate, sali de cinema incapatoare si terenuri de joaca pentru copii.

Localitatile vor avea nevoie de salvamari, sau dupa caz, salvamontisti , dar si de puncte de prim ajutor. Nu in ultimul rand, statiunile de interes national , trebuie sa dispuna de minim 500 de locuri de cazare, iar cele de interes local, minim 100 de locuri.

Si pentru ca turistii sa ajunga mai usor in zonele dorite, localitatile atestate ca statiuni vor fi semnalizate pe drumurile nationale si judetene cu panouri indicatoare.

Atestarea statiunilor se va face de Ministerul Tursimului, iar pentru aceasta autoritatile locale vor trebui sa intocmeasca un dosar cu informatii despre localitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea