Social

#litoral #statiuni #litoralul romanesc #statiuni litoral #retrocedari terenuri

Statiunile de pe litoralul romanesc ar putea disparea in cativa ani

Statiunile de pe litoralul romanesc ar putea sa dispara in cativa ani, din cauza retrocedarilor de terenuri, sustine Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala. Acesta precizeaza ca sunt persoane care revendica spatii din fata hotelurilor, terenuri de sub restaurante, dar si zone de sub actualele parcari.

In contextul revendicarilor, exista riscul ca oamenii de afaceri sa nu mai faca investitii, de teama ca terenurile pe care isi desfasoara activitatea sa nu fie retrocedate prin decizii ale Inaltei Curti.

Nicolae Bucovala a afirmat ca statiunile de pe litoral au fost proiectate in anii '60 si nu i se pare normal ca diferite persoane sa isi revendice loturi de pamant, detinute inca de la inceputul anilor 1900.

"Este extrem de grav ce se intampla la ora asta in statiunile turistice, unde in fata hotelurilor vezi pe cate unul cu 400-500 de metri din anul 1912", a declarat Nicolae Bucovala in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia considera ca revendicarile sunt "numai aranjamente" si se teme ca persoanele care isi cer terenurile inapoi vor avea castig de cauza.

"Daca vom continua sa le dam aceste loturi de pamant, [...] statiunile nu vor mai fi statiuni peste cinci ani si vom discuta despre cu totul altceva", a completat Bucovala.

Sursa foto: mediatur.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea