Social

#studiu #cinema #internet #televizor #literatura tineri

Statistica: Un sfert dintre tinerii din Romania nu citesc niciodata literatura

Un sfert dintre tinerii din Romania nu citesc niciodata literatura, iar 61% dintre ei nu merg deloc la opera, balet, teatru sau concerte de muzica clasica, se arata in cercetarea "Barometrul de opinie publica – tineret 2012", publicata iei ide Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.

Statistica arata ca dintre tinerii care citesc carti, 8% fac acest lucru in fiecare zi, 20% de doua-trei ori pe saptamana, 24% de doua-trei ori pe luna, iar 20% de doua-trei ori pe an. Datele indica faptul ca 48% dintre tineri nu se duc la concerte de muzica moderna, in timp ce procentul celor care nu merg la cinematograf a ajuns la 49%.

In schimb, tinerii prefera televizorul si internetul. 79% dintre ei se uita zilnic la televizor, iar 13% fac acest lucru de doua-trei ori pe saptamana. Exista si tineri care nu deschid televizorul, procentul lor fiind de 3%.

Internetul este folosit zilnic sau de cateva ori pe saptamana de 78% dintre tineri. In schimb, 15% spun ca nu utilizeaza deloc internetul.

La sondaj au participat 1.205 persoane din grupa de varsta 18–35 ani, marja de eroare fiind de +/- 2,8%. Studiul s-a desfasurat in perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2012.

Sursa foto: trishdoerrler.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea