Social

#evul mediu #romani #romani saraci

Statistica uluitoare: unul din patru romani traieste ca in Evul Mediu

Unul din patru romani locuieste in conditii desprinse parca din Evul Mediu. Mai exact, intr-o locuinta din chirpici sau din paianta.

Datele centralizate de Institutul National de Statistica la recensamant arata ca o treime din totalul cladirilor din tara sunt din paianta sau din chirpici. In ele traiesc nu mai putin de 4,3 milioane de romani.

Cele mai multe dintre aceste locuinte din paianta sau chirpici se afla in mediu rural, in ele locuind 2,9 milioane de persoane. Gasim insa si aproape 315.000 de astfel de case in mediul urban, in ele locuind 1,4 milioane de romani. Cel mai probabil, aceste orase sunt foste comune urbanizate fortat, noteaza HotNews.

Astfel, in secolul XXI, in total, peste 1,5 milioane de familii de romani isi duc viata in asemenea case. In ceea ce priveste locuintele construite din materiale prefabricate, procentul este de putin peste 16%, potrivit datelor INS.

Sursa foto: micaaventura.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea