Social

#romani #statistica #parlamentul european #cunostinte

Statistica: Romanii, fruntasi in UE la cunostintele despre functionarea Parlamentului European

Romanii cunosc mai bine decat restul cetatenilor UE modul in care functioneaza Parlamentul European.

Eurobarometrul indica faptul ca majoritatea respondentilor din Romania au cunostinte solide privind activitatea Parlamentului European. Astfel, spre deosebire de 38%, media europeana, 45% dintre romanii chestionati stiu ca numirea deputatilor in Parlamentul European depinde de afinitatilor lor politice.

De asemenea, romanii sunt mai bine informati decat restul europenilor in legatura cu modul in care deputatii sunt numiti in Parlamentul European. Astfel, 66% dintre respondentii din Romania cunosc faptul ca deputatii din PE sunt alesi direct de catre cetatenii altor tari membre, in timp ce media europeana este de 55%.

"Datele publicate de Eurobarometrul PE ii plaseaza pe romani in topul celor mai bine informati europeni in materie de proceduri ale PE. Eurobarometrul de fata este o noua dovada a preocuparii romanilor pentru informatie si intelegerea exacta a acesteia. In opinia mea ar trebui introduse in curricula scolara la nivelul clasei a 8-a notiuni de baza referitoare la functionarea institutiilor Uniunii Europene (spre exemplu in cadrul disciplinei Educatie Civica)", declara europarlamentarul roman Petru Luhan, citat de Ziare.com.


Sursa foto: jurnaldeziarist.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea