Social

#medicamente #statistici #compensare medicamente #compensare medicamente europa

Statistica: Romania se afla pe ultimele locuri in Europa la compensarea medicamentelor

Romania se afla pe unul dintre ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste sprijinul acordat de stat pacientilor care au nevoie de medicamente, sustine Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

In prezent, romanii acopera din propriile buzunare 40% din costul medicamentelor, in conditiile in care media europeana este de 20%. Romania se afla insa intr-o situatie mai buna decat Bulgaria, unde pacientii platesc peste 70% din costul medicamentelor.

"In tara noastra, compensarea medicamentelor este facuta de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate doar la nivelul celui mai ieftin medicament generic. Medicamentele originale care nu au generice sunt compensate in cuantum de 2%-50% pentru listele A si B - unde sunt incluse cele mai multe boli, si 100% pentru listele C - unde sunt incluse si tratamentele pentru cele mai grave boli (bolile cronice, programele nationale)", a precizat Cristian Lutan, director executiv adjunct ARPIM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea