Social

#romani strainatate #muncitori strainatate #emigrare romani

Statistica: Peste 3,5 milioane de romani au parasit tara in ultimii 40 de ani

Peste 3,5 milioane de romani au plecat din tara in ultimele patru decenii, iar Romania a pierdut 40-50 de miliarde de euro, bani cheltuiti cu acestia pana la varsta de angajare.

"Am pierdut cetateni etnici germani, evrei, am pierdut doctori, ingineri, artisti. Acestia erau oameni tineri, care aveau capacitate demografica si care au plecat sa imbogateasca niste tari deja bogate", a declarat Dragos Rosca, seful fondului de investitii Gemisa, la prezentarea unui studiu al Fundatiei Romanian Business Leaders (RBLS), efectuat in parteneriat cu compania GfK.

"Pentru fiecare om statul cheltuie pana in momentul in care ajunge la varsta de angajare circa 10.000 de euro in cazul in care acesta are studii medii, pe educatie, transport, servicii sociale etc, si 20.000 de euro pentru o persoana cu studii superioare. Romania a pierdut astfel in 40 de ani 40-50 de miliarde de euro, in favoarea Italiei, Germaniei, Spaniei, Canadei, Americii, tari bogate toate", a adaugat Rosca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea