Social

#romani #statistica #munca peste hotare

Statistica: A crescut numarul romanilor care pleaca peste hotare

Numarul romanilor care au parasit tara in prima jumatate a anului a crescut cu 14 procente, comparativ cu perioada similara a lui 2011, potrivit unui raport recent al Politiei de Frontiera Timisoara.

Statistica arata ca din 1 ianuarie 2012 si pana in prezent valorile de trafic (calatori si mijloace de transport) inregistrate in punctele de control a trecerii frontierei de pe raza de competenta a inspectoratului de Frontiera Timisoara, au fost de 2.018.799 persoane si 716.480 mijloace de transport.

Cel mai mare numar de persoane s-a inregistrat la Vama Cenad, acolo unde este granita dintre Romania si Ungaria. Pe aici au trecut in primele sase luni ale anului 652.411 de persoane, fata de cele 425.804 din 2011.

"In vederea fluidizarii traficului, concomitent cu asigurarea unui control eficient al documentelor de calatorie si al bunurilor transportate de calatori, au fost intreprinse masuri pentru derularea unui control operativ si civilizat, fiind dispuse suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si cresterea numarului arterelor de control de pe ambele sensuri de intrare/iesire din tara, atunci cand situatia a impus-o", a declarat comisarul Ioan Mirescu, seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea