Social

#obezitate #shaorma #fast-food #romani

Statistica: 400.000 de romani mananca zilnic produse fast-food

In fiecare zi, circa 400.000 de romani mananca produse fast-food, potrivit unei statistici publicate de rtv.net. Datele indica faptul ca Romania ocupa locul trei in Europa la capitolul obezitate. Cifrele arata ca jumatate din populatia tarii este supraponderala, in timp ce procentul persoanelor obeze a ajuns la 25%.

Datele sunt ingrijoratoare si in ceea ce priveste obezitatea infantila. Astfel, circa 40% dintre copii romani sunt afectati de aceasta boala.

Cele mai noi statistici arata ca zilnic se consuma peste 220.000 de bucati de shaorma, iar intr-un an romanii platesc pe aceste produse peste doua miliarde de euro. In fiecare zi, cel mai mare lant de restaurante fast-food din Romania este vizitat de peste 140.000 de clienti. In total, intr-un singur an, numarul clientilor depaseste 50 de milioane.

Nutritionistii atrag atentia ca romanii obisnuiesc sa manance mult si prost. Ei recomanda acestora sa manance cat mai putine produse fast-food si apeleze mai rar la sosuri si ketchup.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea