Social

Start la Bookfest

Salonul Cartii, care se deschide astazi la Romexpo, ne imbie cu antologii de povesti de dragoste sau de armata ale VIP-urilor culturale.

Cel mai important eveniment cultural al inceputului de vara, targul de carte Bookfest, are deschiderea oficiala astazi, la Complexul Expozitional Romexpo. La orele 11.00 „trecute fix“, ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, va taia, in mod simbolic, panglica targului, in incinta Pavilionului 15, si va permite in acest fel accesul vizitatorilor.

„Racani, pifani si veterani“

Pentru aceasta editie a Targului de Carte, editurile importante au pregatit mari surprize. Astfel, editura Humanitas are cateva meganoutati: antologia „Povesti de dragoste la prima vedere“ spune povestile despre prima iubire (fictiuni) ale unor VIP-uri culturale autohtone, ale unor „grei“ ai literaturii romane: Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu si Ioana Parvulescu . Cartea, picanta si spumoasa, va fi lansata samba ta, la ora 15.00.

Tot Humanitas ademeneste cu o antologie coordonata de Radu Paraschivescu: „Racani, pifani si veterani“, despre cum si-au petrecut armata alte VIP-uri culturale (printre care Dan C. Mihailescu, Cristian Tudor Popescu si Traian Ungureanu), care va fi lansata vineri, la ora 16.00.

Poliromul pune accent pe valoarea sigura a clasicilor: noi volume din seriile de autor ernest hemingway si Saul Bellow vor imbogati rafturile celor pasionati. Un roman mult iubit inainte de ’89, „Fiesta“ („Si soarele rasare“) intr-o noua traducere, va fi lansat vineri, la ora 17.00.

Curtea Veche va lansa cel mai recent roman al turcului Orhan Pamuk, „Zapada“, tocmai „la spartul targului“, duminica la ora 13.00, in prezenta autorului de Nobel, care va oferi autografe.

Se dau premiile USR

O alta lansare interesanta este cea a Institutului Cultural Roman (ICR), care prezinta astazi, la ora 18.00, albumul reputatului grafician Mircia Dumitrescu.

In premiera pentru Bookfest va avea loc, in cadrul targului, si festivitatea de decernare a premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania (USR). Evenimentul se va desfasura in cursul zilei de maine.

Manifestarea, aflata la a treia editie in organizarea Asociatiei Editorilor din Romania (AER), va continua, in pavilioanele de la 13 la 17 ale complexului, pana duminica dupa-amiaza. Se va intra in schimbul unei sume de 5 lei, care va fi recuperata integral odata cu prima carte cumparata.

Bookfest 2008 ofera 50.000 de titluri de carte (print sau audio-book), provenind de la cele 160 de edituri participante, pe o suprafata de 14.000 de metri patrati (5.000 de metri patrati numai de standuri).

CELE MAI BUNE TITLURI

Carti ale lui Ernest Hemingway, Orhan Pamuk si Gabriel Liiceanu

Aceasta antologie Humanitas prezinta povestile de dragoste imaginare ale unor VIP-uri culturale de pe la noi: Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu si Ioana Parvulescu.

„Povesti de dragoste la prima vedere“ 27,00 lei

Romanul lui Ernest Hemingway, foarte indragit la noi (in original „The Sun Also Rises“), despre coridele spaniole, apare in seria dedicata autorului de Editura Polirom, intr-o noua traducere semnata de Radu Pavel Gheo.

„Fiesta“ 34,95 lei

Cel mai recent roman al turcului care a castigat Nobelul, Orhan Pamuk, aparut la Curtea Veche, va fi lansat duminica, in prezenta autorului. Cartea a aparut in 2002 si este considerata singurul roman politic al autorului.

„Zapada“ 38,00 lei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea