Social

#noi restrictii #stare de urgenta #restrictii #prelungire stare de urgenta

Starea de urgenta, prelungita! Nuntile, botezurile si mesele festive, interzise!

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a decis introducerea de noi restrictii pentru a limita cresterea numarului de infectari cu noul coronavirus, pana cand situatia se va imbunatati. De asemenea, starea de urgenta a fost prelungita pentru inca 30 de zile.

Noi restrictii pentru romani

Noi restrictii au fost luate de autoritati pentru a stopa raspandirea pandemiei de coronavirus. Au fost interzise nuntile, botezurile si mesele festive, de orice tip. De asemenea, masca de protectie devine obligatorie si in aer liber, in localitatile in care incidenta infectarilor cu noul coronavirus depaseste 3 cazuri la mia de locuitori.

”Evenimente private precum nuntile, botezurile, aniversarile, mesele festive in spatii deschise, precum si in spatii inchise, sunt interzise in perioada urmatoare, pana cand va scadea numarul de persoane infectate cu noul coronavirus. Botezul de la biserica nu este inclus aici. Acolo se face si se face cu un numar limitat de oameni. Daca nu ma insel este de 16 persoane. Vorbim aici de festivitati, de mese festive, de botezuri, dar in afara lacaselor de cult.”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat in MAI, potrivit stirileprotv.ro.

In schimb, restaurantele, teatrele si cinematografele primesc permisiunea sa functioneze, insa la o capacitate limitata. Vor fi insa inchise, in momentul in care incidenta cazurilor ajunge la o rata de imbolnaviri de 3 la mia de locuitori.

 ”In privinta teatrelor, cinematografelor si a restaurantelor, cand incidenta este sub 1,5 la mie vor functiona la capacitate de 50%, iar intre 1,5 la mie si 3 la mie, vor functiona la 30% si pana la ora 23:00. Peste 3 la mie activitatea va fi sistata. Acolo unde este posibil, autoritatile pot decide sa emita decizia pe incidenta si normal ca restaurantele pot sa reia activitatea si speram sa nu se ajunga la 3 la mie.”, a declarat Raed Arafat.

Alegeri parlamentare - restrictii pentru campania electorala

Vizata de autoritati a fost si campania electorala pentru alegerile parlamentare din decembrie.

 “Referitor la campania electorala, se reduce numarul participantilor in interior la 20 de persoane si in exterior la 50 de persoane.”, a precizat Raed Arafat.

Prelungirea starii de urgenta, adoptata azi de Guvern

De asemenea, Comitetul pentru Situatii de Urgenta a propus prelungirea starii de urgenta cu inca 30 de zile, incepand cu 15 octombrie, decizie ce va fi adoptata astazi de Guvern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea