Social

#florin caitu # prelungire stare de alerta #stare de alerta #raed arafat #declaratii

STAREA DE ALERTA se PRELUNGESTE! Anuntul facut de autoritati!

Starea de alerta va fi prelungita pentru inca 30 de zile in Romania, incapand cu 12 iunie 2021. Anuntul a fost facut astazi, de catre autoritati. Acestia au precizat si care sunt masurile care se vor aplica incepand cu 12 iunie, pe durata starii de alerta, pentru prevenirea si combaterea pandemiei de coronavirus.

 

Odata cu prelungirea starii de alerta vor fi luate si noi masuri de relaxare, dupa cum anunta premierul Florin Citu.

“Am sa va dau cateva elemente importante:

- Se redeschide punctul de trecere a frontierei Romaniei cu Republica Moldova la Radauti, Prun, judetul Botosani.

- Se permite, din data de 28 iunie 2021, participarea la evenimentul sportiv organizat in Romania in cadrul optimilor turneului final al Campionatului European de fotbal UEFA 2020 cu pana la 50% din capacitatea maxima a tribunelor

- Permiterea organizarii si desfasurarii in aer liber a evenimentelor, intalnirilor in cadrul campaniilor aferente alegerilor locale partiale din 27 iunie 2021, cu participarea unui numar de pana la 1000 de persoane.

- Extinderea numarului de persoane care sa participe la evenimente private: nunti, botezuri, la un numar de 200 de participanti in interior si asigurarea unei distante de doi metri patrati pentru fiecare persoana.", a declarat premierul Florin Citu.

Raed Arafat, completari in urma declaratiilor facute de Citu

Dupa masurile de relaxare anuntate de premierul Florin Citu, Raed Arafat, seful DSU si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, a venit cu completari. 

Conditia pentru capacitatea de participare de 50% la EURO 2020 este ca "ceea ce este peste 25%, accesul este permis pentru persoanele vaccinare anti-COVID-19, care sunt testate sau trecute prin boala", a declarat Arafat. Acelasi lucru se intampla si in cazul participarii le evenimente, nunti sau botezuri. In cazul unui numar mare de invitati acestia trebuie sa faca dovada vaccinarii, a unui test PCR sau a faptului ca au trecut prin boala.

Sursa foto: g4media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea