Social

#lovitura de stat esuata # lovitura de stat turcia #alerta Istanbul #puci Ankara #puci Turcia #erdogan #recep tayyip erdogan

Starea de alerta continua in Turcia!

Peste 2.000 de militari patruleaza pe strazile orasului Instanbul, care a fost, alaturi de capitala Ankara, tinta atacurilor puciului organizat in Turcia in urma cu trei zile! Soldatii sunt pregatiti sa doboare orice aparat de zbor care va survola neautorizat orasul.

Duminica seara si in cursul noptii au avut loc ciocniri armate intre participantii la tentativa de lovitura de stat militara si autoritati, cele mai importante avand loc in apropierea aeroportului international Sabiha Gokcen din Istanbul, precum si la baza aeriana din orasul Konya.

Aproximativ 6.000 de persoane au fost retinute, pana in acest moment, in legatura cu lovitura de stat esuata din Turcia, a anuntat duminica ministrul Justitiei de la Ankara, Bekir Bozdag.

Oficialul de a Ankara a precizat ca ancheta in acest caz este in curs de desfasurare, asa ca numarul persoanelor arestate va creste. 8.000 de politisti din intreaga tara au fost destituiti, potrivit Reuters. In acest context, presedintele Recep Erdogan se gandeste sa reintroduca pedeapsa cu moartea.

Iin urma tentativei de rasturnare a regimului Erdogan au decedat cel putin 290 de persoane, iar peste 1.400 au fost ranite in confruntari.

Din cauza evenimentelor din ultimele zile, SUA a anulat toate zborurile din si spre aceasta tara. Mai exact, nicio companie aeriana, fie ea americana sau straina, nu are voie sa zboare in Statele Unite din Turcia, nici direct, nici via o tara terta.

Decizia afecteaza compania Turkish Airlines, singura care opera zboruri intre cele doua tari. Aceasta avea curse catre Atlanta, Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, si Washington.

Sursa foto: dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea