Social

#microorganism care mananca creier #microorganism #stare de urgenta texas #amiba #texas #apa

Stare de urgenta in Texas! Un microorganism care “mananca creier” a fost descoperit in apa

A fost decretata stare de urgenta in Texas, SUA, dupa ce un copil infectat cu amiba (cunoscuta ca “amiba care mananca creierul”) a murit. Microorgansmul a fost descoperit in apa.

Stare de urgenta decretata in statul american Texas, dupa ce un copil de sase ani a murit, infectat cu o amiba ”care mananca creier”, ale carei urme au fost gasite intr-o sursa de apa, potrivit AFP.

Un copil in varsta de sase ani a murit din cauza unei infectii cu amiba “Naegleria fowleri”, un microorganism unicelular care se dezvolta in apele calde si dulci ale lacurilor si raurilor, precum si in apele din izvoare sau piscine geo-termale slab intretinute.

Amiba intra prin nari si se deplaseaza pana la creier, provocand migrene severe, hipertermie, gat rigid si varsaturi, inainte de a provoca ameteli, letargie, confuzie si halucinatii.

Testele de esantionare au gasit urme ale organismului in robinetul cu furtun de gradina al familiei baietelului. Naegleria fowleri (cunoscuta drept „amiba care mananca creierul”) este o specie care se hraneste cu bacterii, dar poate fi si patogena, cauzand meningoencefalita primara amibiana, scrie realitatea.net. 

Sursa foto: biospace.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea