Social

Stare de urgenta de gradul II pentru o treime din structurile MAI

O treime din efectivele Ministerului Administratiei si Internelor din judetele limitrofe Dunarii se afla permanent in unitati, incepand de ieri, fiind pregatite sa intervina pentru sprijinirea populatiei si limitarea efectelor inundatiilor.

Ministrul Vasile Blaga a dispus instituirea starii de urgenta de gradul II, pentru structurile din judetele Caras-Severin, Mehedinti , Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi , Ialomita , Braila, Galati si Tulcea.

Un elicopter al MAI survoleaza judetele Braila, Galati si Tulcea pentru identificarea zonelor inundate, fiind pregatite sa intervina, in caz de nevoie, si alte aparate de zbor, pentru salvarea persoanelor sinistrate, transport de alimente si medicamente.

Se monitorizeaza in permanenta nivelurile de pe Dunare si afluenti, starea digurilor si a lucrarilor cu rol de aparare impotriva inundatiilor. De asemenea, se mentine nivelul de alerta de gradul I, pe tot sectorul romanesc al Dunarii.

Casele care sunt construite in zonele inundabile fara vor fi in continuare evacuate.

Potrivit prognozei, maximul debitului asteptat la Portile de Fier II va fi de 15.500 de metri cubi pe secunda si ar putea fi inregistrat duminica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea