Social

#inundatii #alerta pe Dunare #Barajul Portile de Fier I #viituri #cod portocaliu de inundatii

Stare de alerta pe Dunare

Hidrologii au emis stare de alerta pe Dunare, dupa ce lacul de acumulare din amonte de la Barajul Portile de Fier I a fost golit pentru a face fata viiturii care se indreapta dinspre Buzias.

Hidrologii au anuntat ca debitul Dunarii la intrarea in tara a ajuns la 11.500 de metri cubi pe secunda, comparativ cu 7.500 de metri cubi cat ar trebui sa fie cota medie pentru aceasta perioada.

De asemenea, prognozele pentru perioada urmatoare sunt la fel de ingrijoratoare, iar intregul sector Portile de Fier - Zimnicea se afla sub avertizare de cod portocaliu de inundatii pana asta seara la ora 20.00.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis cod portocaliu de inundatii si pentru raurile Crasna, pentru zona aval de Domanesti, in judetul Satu Mare, dar si pentru Dunare, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman. Avertizarea de cod portocaliu de inundatii pentru aceste rauri este valabila tot pana astazi la ora 20.00.

Sursa foto: corabia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea