Social

#sinistrati #morti #moldova #romania #inundatii

Stare de alerta de inundatii - 22 de morti, 7.000 de evacuati

Inundatiile din Moldova continua sa faca ravagii, iar meteorologii avertizeaza ca abia de sambata vremea se va imbunatati in nord-estul tarii.

Mii de oameni, locuitori ai judetelor aflate in stare de alerta, nu au inchis un ochi, in noaptea de marti spre miercuri, din cauza apelor care le-au distrus gospodariile. Pana acum 22 de oameni si-au pierdut viata.

Autoritatile dau din colt in colt, neputincioase in fata viiturii. Singurele reactii ale Guvernului au fost vizita de marti a lui Emil Boc, dojeneala adresata de ministrul Vasile Blaga prefectilor judetelor afectate, ca ar fi reactionat cu intarziere, si ajutorul de cate 5.000 de lei acordat familiilor care au persoane decedate din cauza viiturilor.

Boc: Ministrii sa plece in zonele inundate, prefectii sa renunte la concediu

In judetul Iasi, starea de alerta a fost instituita in orasul Pascani si in comunele Lespezi, Stolniceni-Prajescu, Mogosesti Siret, Mircesti si Rachiteni. La Pascani, zeci de oameni si-au petrecut noaptea de marti spre miercuri uitandu-se la excavatoarele care ridicau diguri in calea apelor.

In judetul Neamt, masurile speciale s-au luat in municipiul Roman si in localitatile Doljesti, Tamaseni, Sagna, Gadinti, Horia, Ion Creanga si Icusesti.

In judetul Suceava, starea de alerta este declarata in localitatile Dolhasca, Gramesti, Zamostea, Zvoristea, Adancata, Hantesti, Siminicea, Dumbraveni, Veresti, Fantanele si Liteni.

Romania ar putea apela la fondul de solidaritate al UE, din cauza inundatiilor

In Bacau, pompierii si militarii au lucrat cot la cot, in noaptea de marti spre miercuri, pentru a preintampina viitura. Lt. col. Catalin Selegeanu, de la ISU Bacau, a declarat pentru Antena 3 ca se lucreaza la definitivarea digurilor si se evacueaza in continuare animalele. Dupa sedinta Comitetului local pentru situatii de urgenta, se va proceda la aplicarea ordinului de evacuare.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea