Social

#victor stanculescu #mihai chiţac #revolutia timisoara #demonstranti

Stanculescu si Chitac au organizat "actiuni de razboi"

Fostii generali , victor stanculescu si Mihai Chitac, au condus represaliile impotriva revolutionarilor de la Timisoara dupa reguli specifice actiunilor de razboi, facand victime in randul oamenilor "pasnici" si "neinarmati", arata instanta suprema in motivarea deciziei din 15 octombrie 2008 .

Inculpatii au organizat si condus represiunea potrivit regulilor specifice actiunilor de razboi, strangand informatii, fixand pe o harta a orasului locul amplasarii trupelor, verificand personal, pe "terenul de lupta", modul in care decurg "operatiunile", cu deosebirea ca dusmanii erau romani care manifestau pasnic, sustin magistratii Completului de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au respins recursul fostilor generali Victor Stanculescu si Mihai Chitac in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

Judecatorii arata ca Stanculescu si Chitac au contribuit "nemijlocit" la represiune , asumandu-si urmarile acesteia si nu cum au sustinut fostii generali ca nu exista o cauzalitate intre activitatile militare desfasurate si rezultatul uciderii prin impuscare a manifestantilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea