Social

#stadion #proiect #cluj #licitatie #buget

Stadionul Ion Moina din Cluj, construit pe timp de criza

Consiliul Judetean Cluj va construi de unul singur noul " Stadion Ion Moina". Presedintele, Alin Tise , spera sa obtina un pret mai mic de 1.000 de euro pe scaun, lucru care ar duce la un pret al stadionului de 30 de milioane de euro.

"Pentru ca din punct de vedere al finantelor este foarte complicat, trebuia sa facem o asociere, o sa construim singuri acest stadion. De altfel, Consiliul Judetean este proprietarul acestui stadion asa ca noi vom finanta intreaga constructie a stadionului", a declarat, pentru Gandul, Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Costurile finale nu sunt cunoscute inca. Pentru lucrare va fi organizata o licitatie internationala si banii vin din economiile de anul trecut si din fondul de rulment al Consiliului Judetean.

Alin Tise propune alocarea sumei de 35,5 milioane lei (8,3 milioane de euro) pentru lucrarile care vor fi incepute in acest an. El spera sa profite de criza financiara care a scazut mult preturile din domeniul constructiilor.

Planul initial al Consiliului Judetean Cluj includea si o sala polivalenta de 10.000 de locuri, o cladire turn de servicii pentru a putea gazdui evenimente internationale si o baza sportiva in Comuna Juncu, de langa Cluj. Acestea pot fi realizate doar cu sprijinul financiar al unor parteneri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea