Social

#bancuri blonde #IQ brunete #IQ blonde #stereotipuri #cercetatori #iq

Spune-mi ce culoare are parul tau ca sa-ti spun ce IQ ai

Cercetatorii americani de la Universitatea Ohio demonteaza mitul conform caruia blondele au un IQ mic. In urma unui studiu complex facut de acestia, brunetele au un IQ mai mic decat blondele.

Mai mult, potrivit acestora, blondele au un IQ ai mare decat cel al roscatelor, al brunetelor si al satenelor.

Oamenii de stiinta nu numai ca au demontat un mit, dar sustin ca blondele ar avea chiar cel mai mare coeficient de inteligenta! In urma studiilor a reiesit ca media de inteligenta a blondelor este de 103,2, in timp ce satenele au un IQ mediu de 102,7, roscatele 101,2 iar brunetele ar fi pe ultimul loc, cu 100,5, potrivit libertatea.ro.

Potrivit cercetatorilor, aceasta situatie este cu atat mai grava cu cat bancurile cu blonde s-au transformat intr-un stereotip. Mai mult, multi dintre oameni iau in serios acest lucru in viata de zi cu zi.

"Cercerile au aratat ca aceste stereotipuri au avut impact chiar si cand vine vorba despre angajari, promovari la locul de munca", a declarat Jay Zagorsky, unul dintre cercetatorii de la Universitatea Ohio.

Sursa foto: redbookmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea