Social

SPP racoleaza ofiteri din lumea interlopa

Fostul bodyguard al unor personaje controversate Mihai Novacescu a fost angajat in 2004 in Serviciul de Paza si Protectie, cu gradul de subofiter, iar in scurt timp a ajuns maior si a fost trimis in misiune in Sudan, se arata intr-o plangere penala depusa la Parchetul General de colonelul SPP Dumitru Vlad. Colonelul Vlad a fost seful grupului de protectie a reprezentantului ONU in Sudan, dar ar fi fost rechemat in Romania pentru ca directorul SPP, generalul Gabriel Naghi, sa-si trimita acolo protejatii, respectiv pe Novacescu si pe locotenentul Paul Alexandrescu. Colonelul Vlad a depus, in consecinta, o plangere la Parchet in care il acuza pe Naghi de abuz in serviciu. In acest document, reclamantul descrie starea dezastruoasa in care se afla SPP dupa ce Naghi a ajuns, in 2001, la comanda acestei institutii. Potrivit plangerii, toti aghiotantii fostului presedinte Ion Iliescu, din perioada 1990-2001, au fost avansati la gradul de general si sunt comandanti de unitati sau loctiitori. Vlad relateaza ca, in perioada 2001-2004, in SPP au fost readusi oameni pensionati in 1998, dupa celebra afacere Tigareta. "Acestia erau membri PSD sau au facut campanie electorala pentru PSD", se arata in plangerea penala depusa la Parchetul General. In schimb, colonelul Dumitru Vlad sustine ca a fost tras pe linie moarta in 2001 pentru ca ocupase postul de sef al sectiei de protectie a presedintelui Emil Constantinescu. Aceeasi soarta au avut-o toti cei promovati in perioada 1996-2000. In 2004, Vlad a fost insa selectionat, de ofiteri de securitate ai ONU, pentru a se ocupa de protectia reprezentantului special al secretarului general al ONU in Sudan. Cum aceasta era considerata o zona de risc maxim, o parte din cei selectionati au renuntat, chiar daca salariul era de 7.000 de dolari. Dupa un timp, cand s-a observat ca riscurile nu sunt chiar atat de mari, Gabriel Naghi i-a rechemat in tara pe Vlad, precum si pe un coleg al acestuia, capitanul comandor Dumitru Balaji. In locul sau a fost trimis in Sudan Mihai Novacescu, fosta garda de corp "a unui personaj controversat, Nicu Gheara, ce a aparut chiar si in presa romaneasca ca fiind implicat in traficul cu droguri", relateaza colonelul Vlad. Novacescu a fost avansat maior printr-o smecherie, fiind transferat la MApN, facut ofiter si apo retransferat la SPP.

Punctul de vedere al Serviciului de Protectie si Paza
Referitor la intrebarile adresate directorului SPP, in data de 9 noiembrie 2005, suntem imputerniciti sa va comunicam urmatoarele:
Mentionam faptul ca domnul maior Mihai Novacescu este absolvent de studii juridice, are o pregatire sportiva deosebita in domeniul artelor martiale - campion national in 1996 la kick-boxing, este instructor de body building si cascador. Din verificarile efectuate cu prilejul incadrarii domnului Novacescu in SPP nu a rezultat ca acesta ar fi fost garda de corp a domnului Nicu Gheara. In momentul incadrarii la SPP, domnul Novacescu era angajat al C.S.F.C. Dinamo Bucuresti. Decizia de aprobare a dosarului domnului Novacescu pentru plecarea in misiune in Sudan a fost luata de catre specialistii ONU. Ca urmare a abaterilor disciplinare deosebit de grave pe care colonelul Vlad Dumitru le-a savarsit pe timpul misiunii in Sudan, acestuia nu i s-a mai prelungit detasarea. Nu este adevarat ca toti aghiotantii fostului presedinte Iliescu din perioada 1990-2002 au fost avansati la gradul de general. (Biroul Informare si Relatii Publice)




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea