Social

#guvern #sporuri #ore suplimentare #buget

Sporurile bugetarilor sunt in pericol

Sporurile bugetarilor ar putea fi eliminate de ordonanta de guvern care prevede sistarea castigurilor salariale suplimentare . Aceasta se afla in procedura finala de avizare la Guvern.

18 indemnizatii sau sporuri sunt in pericol de a fi eliminate de ordonanta de guvern. Ele includ: sporul de 75% suta pe care il primesc cei care lucreaza cu fonduri europene, indemnizatia de 20% primita de membrii comisiilor de concurs si sporul de pana la 25% acordat auditorilor interni, informeaza realitatea.net.

Guvernul vrea sa elimine si plata premiilor sau a salariului de merit. Unele sporuri vor fi transformate in sarcini de serviciu, cum este cel pentru cunoasterea limbilor straine.

Nici orele suplimentare nu vor mai fi platite daca noua ordonanta este adoptata. Ele vor fi, in schimb, compensate cu zile libere.

Guvernantii spera ca eliminarea sporurilor si neplata orelor suplimentare va aduce la bugetul de stat economii de 1,62 miliarde lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea