Social

# colaps sistem medical #matei bals #sistem medical #medici #romania

Spitalul “Matei Bals” nu mai are locuri. Pacientii asezati pe holuri. Imagini socante

Spitalu “Matei Bals” din Bucuresti a ramas fara locuri libere. Pentru a trata pacientii, medicii au asezat paturi pe holurile spitalului.

Imaginile surprinse de camerele de vedere sunt infricosatoare. Se poate vedea clar ca sistemul sanitar din Romania este complet depasit si nu mai face fata.

Medicii sunt nevoiti sa caute solutii si sa improvizeze locuri noi in spital pentru a trata pacientii, care vin in numar tot mai mare cu probleme grave de sanatate.

Imaginile au fost surprinse de un martor care a postat totul pe pagina personala de Facebook.

"Cam asa arata holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este inspaimantator, nu mai au pe unde sa ii aseze, pacientii stau pe scaune la oxigen, sunt internati pe paturi de campanie. Terapia intensiva s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau sa va spun ce munca duc medicii, de dimineata nu i-am vazut sa bea un pahar de apa. Oameni  buni trebuie sa intelegem ca sistemul sanitar nu mai are cum sa faca fata, cat de curand intra in colaps, daca nu e deja.",  a scris martorul pe Facebook.

In inregistrari se poate vedea clar cum, bolnavii in stare critica, primesc oxigen pe scaunele si bancile aflate pe holurile spitalului.

Potrivit ultimei raportari facute marti, 24 noiembrie, 13.667 de romani sunt internati in spitale, dintre care 1.204 sunt internati la ATI. 

Foto: Constantin Vasile Ifteme

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea