Social

# heliport #Marie Curie #spitalul de urgenta #spitalul marie curie

Spitalul Marie Curie va fi dotat cu heliport

Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” va fi dotat cu heliport pentru a facilita transportul rapid al copiilor care au nevoie de interventie medicala de urgenta. Constructia va incepe in toamna anului 2019.

Pentru lucrarile de constructie a heliportului sunt investiti 425.000 euro de catre MOL Romania si Asociatia Inima Copiilor.

Personalul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” efectueaza o gama larga de interventii, multi dintre copiii-pacienti ai spitalului fiind transportati din diferite zone ale Romaniei. In majoritatea cazurilor, micii pacienti au nevoie de interventie de urgenta iar timpul petrecut pentru a-i transporta cu ambulanta de la locul de aterizare a elicopterului pana la spital este prea lung, astfel ca, in unele cazuri, salvarea lor nu mai este posibila.

„Multumim MOL Romania pentru ca ne ajuta sa construim un heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „M. S. Curie”. Aceasta constructie este foarte importanta pentru noi in primul rand deoarece ne va permite sa intervenim mai repede si cu sanse mai mari de succes in cazurile grave. in medicina de urgenta, aproape intotdeauna cateva clipe reusesc sa faca diferenta intre viata si moarte. Am avut cazuri de pacienti pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauza ca au ajuns la noi prea tarziu si suntem convinsi ca, odata cu finalizarea acestei constructii, va creste si numarul copiilor pe care ii salvam,” a declarat doctorul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”.

„Salutam parteneriatul cu MOL Romania si ne bucuram ca putem demara proiectul construirii unui heliport la Spitalul Marie Curie. Este prima constructie de acest gen pentru un spital de pediatrie din Romania si, totodata, este o investitie care ne va ajuta sa salvam vietile mai multor pacienti. Ramanem in continuare dedicati misiunii noastre de a imbunatati calitatea serviciilor pe care le oferim pacientilor si le multumim tuturor celor care ne sunt alaturi in acest demers”, a declarat Daniel Buzatu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” este o donatie a statului polonez pentru copiii din Romania, fiind construit de firma poloneza BUDIMEX in anul 1984. Spitalul ofera asistenta medicala de specialitate pentru copii, asigurand servicii de urgenta, curative si profilactice. in anul 2015, 104.858 de pacienti au rimit ingrijiri la UPU din cadrul Spitalului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea